Waarom een Webflow website misschien wel iets voor jou is!

Als digital agency experimenteren we continu met nieuwe tools en oplossingen. Af en toe komen we iets tegen dat wel handig lijkt, maar Webflow heeft ons letterlijk van onze stoel geblazen. Tot nu toe bouwden we websites in Wordpress en custom sites met Essentials, ons in-house CMS. Toen we Webflow aan het testen waren, werden we meteen verliefd 😍 en dat omwille van enkele grote voordelen. Lees verder, en ontdek waarom jij een Webflow site van Creative Castle nodig hebt.


Wat is Webflow?

Webflow is in de eerste plaats een CMS (Content Management System). Hierdoor kan je makkelijk de inhoud van je website aanpassen. Maar Webflow gaat verder dan Wordpress, Drupal, Joomla,.. De website designer is enorm uitgebreid en geeft de designer de mogelijkheid een volledige website te ontwikkelen zonder één lijn code te schrijven. Hierdoor wordt er gesnoeid in de uren van de developer waardoor een Webflow site financieel interessanter wordt. De gebruiksvriendelijke editor zorgt er voor dat werkelijk iedereen de inhoud van de website kan aanpassen, zonder enige technische voorkennis te moeten hebben.

Wordpress vs. Webflow

Plugins

Één van de nadelen van Webflow is zijn beperkt aantal integraties. Er is geen catalogus plugins die je kan installeren zoals bij Wordpress. Een voordeel voor Wordpress dus? Niet helemaal. De plugins van derden brengen namelijk veiligheidsrisico's met zich mee en vertragen de snelheid van de website. Het vraagt ook regelmatig aandacht om de plugins up-to-date te houden en te controleren of deze nog naar behoren werken. Dit brengt een extra maandelijkse kost met zich mee dat Webflow sites niet hebben. In Webflow zitten al een pak functies ingebouwd en er worden er dagelijks aan toegevoegd. Plugins zijn dus overbodig (voor de meeste projecten) bij Webflow websites. 

Design

Wordpress werkt met theme’s. Deze kan je gratis, maar vaak betalend, downloaden via verschillende kanalen. Afhankelijk van het gekozen theme heb je veel of weinig aanpassingsmogelijkheden. Veel Wordpress websites zijn jammergenoeg templates die aangepast worden aan de branding van het onderwerp, verre van uniek dus. Wil je een unieke Wordpress site, zal je wat dieper in je portemonnee moeten tasten, want dan komen er veel werkuren of dure plugins bij kijken. Webflow biedt dit standaard aan met hun visual editor. Zo ben je steeds zeker van een uniek design dat 100% voor jou gebouwd werd. 

Onderhoud

Dankzij het gebrek aan plugins vragen Webflow sites weinig onderhoudswerk. Ook updates behoren tot het verleden. Alle websites ontvangen onmiddelijk alle nieuwe features.

Kost

Omdat we bij Webflow website kostbare developer uren kunnen elimineren, daalt de ontwikkelingskost. Verder hebben Webflow sites een hogere vaste kost voor hosting en licensing, maar daalt de onderhoudskost, waardoor de maandelijkse kost net iets lager zal liggen. Tel je alles op, heb je een website van hogere kwaliteit voor een lagere kostprijs. Komt je project in aanmerking, is dit een no-brainer. 

Interesse in een Webflow website? Contacteer ons dan snel voor een vrijblijvende offerte!
 
Vincent De Ridder
06 november 2019